Vepřové s paprikou a kešu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžičky olej 1 lžička solamyl 1 špetka koření na čínu 1 ks červená paprika 3 lžíce sójová omáčka 1 lžička sezamový olej 0.4 ks červená cibule 100 g kešu natural 2 lžíce rýžové víno 3 ks vepřová kotleta bez kosti
Postup Vepřové s paprikou a kešu recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky a na hodinu naložíme ve směsi z jedné lžičky sójové omáčky, trošky čínského koření, pár kapek sezamového oleje a dvou lžiček slunečnicového nebo olivového oleje.
Na pánvi (nejlepší je wok) rozpálíme trošku oleje, přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, maso a oříšky. Když je maso hotové, přidáme na proužky nakrájenou velkou červenou papriku.
Připravíme omáčku: Zbylou sójovou omáčku smícháme s rýžovým vínem (popř. i vodou), čínským kořením a sezamovým olejem, přidáme solamyl. Vše nalijeme na pánev a za stálého míchání krátce povaříme.
Vepřové s paprikou a kešu ihned podáváme. Nejlépe chutná s jasmínovou rýží.