Vepřové s paprikou a kešu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky olej
1 lžička solamyl
1 špetka koření na čínu
1 ks červená paprika
3 lžíce sójová omáčka
1 lžička sezamový olej
0.4 ks červená cibule
100 g kešu natural
2 lžíce rýžové víno
3 ks vepřová kotleta bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a na hodinu naložíme ve směsi z jedné lžičky sójové omáčky, trošky čínského koření, pár kapek sezamového oleje a dvou lžiček slunečnicového nebo olivového oleje.

  2. Na pánvi (nejlepší je wok) rozpálíme trošku oleje, přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, maso a oříšky. Když je maso hotové, přidáme na proužky nakrájenou velkou červenou papriku.

  3. Připravíme omáčku: Zbylou sójovou omáčku smícháme s rýžovým vínem (popř. i vodou), čínským kořením a sezamovým olejem, přidáme solamyl. Vše nalijeme na pánev a za stálého míchání krátce povaříme.

  4. Vepřové s paprikou a kešu ihned podáváme. Nejlépe chutná s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!