Vepřové se zeleninou na thajský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
2 lžíce solamyl
1 ks cibule
1 ks pórek
2 ks mrkev
1 ks petržel
0 kg vepřová kotleta
1 plechovka kokosové mléko
marináda
1 stroužek česnek
2 lžíce olej
0 lžiček mletá skořice
2 lžíce plnotučná hořčice
3 kuličky kardamom
1 lžička mleté chilli
1 lžička mletá kurkuma
1 lžíce garam masala
podle chuti
sůl
libeček
petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme vykostěné kotlety, ale klidně můžeme použít i kotlety s kostí, plec nebo stehno či krkovici. Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme směsí hořčice s prolisovaným česnekem, olejem a zbývajícím koření (kardamom, skořice, mleté chilli, garam masala, kurkuma). Plátky masa necháme uležet v lednici nejméně půl hodiny.

  2. Na oleji pomalu osmahneme drobně nakrájenou cibuli, pak zvýšíme výkon hořáku na maximum, vložíme plátky masa a necháme zatáhnout. Následně podlijeme vařící vodou, nebo vývarem tak, aby bylo maso zakryté. Přidáme čerstvý libeček a petržel a vaříme hodinu. Mezitím očistíme zeleninu a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Pórek nakrájíme na jemné plátky.

  3. Po hodině vložíme zeleninu do hrnce k masu a vaříme dalších 25 minut. Pak odstraníme z hrnce vyvařený libeček a petrželovou nať. Do jídla přidáme rozmíchané kokosové mléko z konzervy. Ochutnáváme a případně dochutíme solí. Na závěr zahustíme škrobem, rozmícháme ho v malém množství studené vody a vlijeme do jídla. Po chvilce vaření je jídlo hotové.

  4. Vepřové se zeleninou na thajský způsob podáváme s čerstvě uvařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!