Vepřový bůček s mrkví a bramborem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
1 lžička sůl
800 g brambory
0.3 lžičky majoránka
0.5 lžičky tymián
0.3 lžičky rozmarýn
600 g bůček
0.5 lžičky pepř
4 lžíce čerstvá petrželka
800 g baby karotka
0.5 l šťáva z pečeně

Postup přípravy receptu

  1. Koření, oloupaný česnek a sůl rozdrtíme v hmoždíři a bůček touto směsí potřeme. V hrnci na pečení rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran. Podlijeme šťávou z pečeně připravenou z instantního výrobku a maso kůží dolů pod poklicí dusíme.

  2. Malé brambory oloupeme nebo odrhneme kartáčkem, mrkvičky oloupeme. Obojí přidáme až po 30 minutách, občas ve výpeku obrátíme.

  3. Maso po hodině obrátíme, měkkou kůži příčně nakrojíme. Pečeni dusíme doměkka, případně obrátíme. Výpek podle potřeby dochutíme a přidáme čerstvou petrželku.

  4. Vepřový bůček nakrájíme na plátky a podáváme s mrkví a bramborem jako hlavní chod.

  5. Tip: K potření masa můžeme použít i hořčici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!