Vepřový eintopf recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g brambory tuk 3 ks cibule 200 g celer 3-4 ks mrkev 2 ks hřebíček 6 kuliček jalovec 200 g kabanos 2-3 bobkový list 200 g anglická slanina 6 dl zeleninový vývar 300 g kyselé zelí 200 g červená řepa 300 g vepřové maso podle chuti sůl oregano černý pepř
Postup Vepřový eintopf recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupané středně velké cibule nakrájíme na plátky. Kyselé zelí vložíme do sítka, propláchneme ve studené vodě a necháme odkapat. Na plátky nakrájíme také 3 - 4 menší bulvy naložené červené řepy. Kvalitní kabanos stačí nakrájet na kolečka a hned potom nakrájíme na kostky i anglickou slaninu a vepřové maso. Připravíme i ostatní suroviny, podle chuti můžeme do vepřového eintopfu přidat i scezené červené fazole.
V hrnci rozpálíme tuk a na něm orestujeme cibuli. Přidáme maso se slaninou a pár minut restujeme. Vzápětí do hrnce dáme brambory, mrkev, celer, zelí, červenou řepu a kabanos. Společně všechno na pár minut opečeme, potom osolíme, okořeníme, nalijeme horký zeleninový vývar z kostky, dodáme hřebíček, jalovec a bobkový list. Hrnec přikryjeme poklicí a polévku vaříme 30 minut. V průběhu vaření kontrolujeme, zda je hustá směs těsně ponořena ve vývaru. Pokud není, můžeme dolít horkou vodu z varné konvice. Po 30 minutách přidáme oregano, polévku ochutnáme, můžeme ještě dochutit a nechat opět vařit 5 - 10 minut.
Vepřový eintopf podáváme s chlebem.