Vepřový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 1 lžíce pikantní kečup 1 lžička mletá sladká paprika 50 dkg vepřové plecko podle chuti sůl kmín sušená majoránka podle potřeby sádlo vývar z kostí hladká mouka
Postup Vepřový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso nakrájíme na stejně velké kousky.
Na rozpáleném sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kousky masa, lžičku sladké mleté papriky, kmín, sůl a vše osmahneme. Potom přiměřeně podlijeme vývarem z kostí, vmícháme utřený česnek, pikantní kečup a majoránku. Za občasného podlití dusíme guláš doměkka. Šťávu necháme částečně vysmahnout, maso zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, podle potřeby podlijeme a vepřový guláš ještě podusíme.
Vepřový guláš podáváme s brambory, knedlíky nebo s chlebem.