Višňová bublanina v ledu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 150 g škrob 200 g cukr krupice 350 g hrubá mouka 250 g tuk na pečení 250 g kompotované višně 2-4 kapky mandlová esence poleva 150 g cukr moučka 4 lžíce šťáva z višní
Postup Višňová bublanina v ledu recept
Postup přípravy receptu
-
Tuk na pečení vyšleháme do pěny s mandlovou esencí a s cukrem. Pak po jednom zašleháváme vejce a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Potom postupně po lžících přidáváme mouku, škrob a kypřící prášek. Nakonec pomalu vmícháme chladné mléko.
Višně slijeme, necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 180°C, vyšší plech vymastíme tukem.
Na plech nalijeme připravené těsto, poklademe jej 200 g višní a dáme na 20 minut péct.
Mezitím si z cukru a šťávy vytvoříme ledovou polevu, kterou potřeme upečený moučník a dozdobíme zbylými višněmi.