Višňová bublanina v ledu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
150 g škrob
200 g cukr krupice
350 g hrubá mouka
250 g tuk na pečení
250 g kompotované višně
2-4 kapky mandlová esence
poleva
150 g cukr moučka
4 lžíce šťáva z višní

Postup přípravy receptu

  1. Tuk na pečení vyšleháme do pěny s mandlovou esencí a s cukrem. Pak po jednom zašleháváme vejce a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Potom postupně po lžících přidáváme mouku, škrob a kypřící prášek. Nakonec pomalu vmícháme chladné mléko.

  2. Višně slijeme, necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 180°C, vyšší plech vymastíme tukem.

  3. Na plech nalijeme připravené těsto, poklademe jej 200 g višní a dáme na 20 minut péct.

  4. Mezitím si z cukru a šťávy vytvoříme ledovou polevu, kterou potřeme upečený moučník a dozdobíme zbylými višněmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!