Višňové kuřecí závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g šunka
600 g kuřecí prsa
2 dl sladké sherry
omáčka
3 stroužky česnek
1 ks cibule
250 ml zakysaná smetana
podle potřeby
olej
podle chuti
koření
mletý bílý pepř
na ozdobu
100 g višně naložené v alkoholu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa naplocho nařízneme a opatrně rozklepeme na plát a nařežeme na malé steaky. Malé steaky okořeníme, rozložíme do mísy a zalijeme polovinou sherry a asi 1 dl oleje. Kuřecí maso necháme v lednici přes noc marinovat.

  2. Druhý den si očistíme velkou cibuli a česnek. Cibuli nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. Rozpálíme v pánvi olej a kuřecí steaky na něm zprudka osmažíme. Vyjmeme je, pokapeme je zbylým sherry a na každý plátek položíme plátek šunky, zavineme v malé roky a zpevníme párátkem. Pak je dosmažíme.

  3. Zatím si stranou připravíme smetanovou omáčku. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli. Přidáme česnek, zalijeme jej smetanou, ochutíme solí a okořeníme bílým pepřem. Omáčku připravujeme za stálého míchání.

  4. Naložené višně v alkoholu vypeckujeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  5. Na talíře rozdělíme kuřecí závitky, přelijeme smetanovou omáčkou a posypeme kolečky třešní. Nejlepší přílohou k tomuto pokrmu jsou gratinované brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!