Višňový dort se šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání těsto 6 ks vejce 90 g máslo 175 g cukr krupice 140 g čokoláda na vaření 150 g polohrubá mouka náplň 0.5 lžičky skořice 2 lžíce solamyl 200 g čokoláda 80 g cukr krupice 2 lžíce cukr moučka 750 g višně 3 lžíce griotka 750 ml smetana ke šlehání 6 lžic višňová zavařenina
Postup Višňový dort se šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180°C. Čokoládu na náplň nastrouháme.
Žloutky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do krému, prosijeme do něj mouku, přidáme máslo a promícháme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a studenou vmícháme do těsta, do kterého nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto nalijeme do připrvené formy a pečeme přibližně 35 minut. Po vychladnutí rozřízneme na tři pláty.
Okapané višně bez pecek, cukr, skořici a solamyl povaříme. Smetanu s cukrem ušleháme do tuha a 2/3 šlehačky smícháme s višňovou hmotou.
Zavařeninu promícháme s griotkou a potřeme jeden dortový plát. Pokryjeme ho polovinou višňové šlehačky a přiložíme druhý plát. Ten potřeme druhou polovinou višňové hmoty a přiklopíme třetím plátem.
Dort ozdobíme zbylou šlehačkou, šlehačkovými pusinkami, višněmi a strouhanou čokoládou podle fantazie.