Gulášová polévka z vepřového masa recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 lžíce hrášek sůl majoránka 1 ks cibule 1 l voda 2 ks mrkev 1 ks petržel pepř 2 ks brambor 300 g vepřové maso 2 lžičky mletá sladká paprika
Postup Gulášová polévka z vepřového masa
Postup přípravy receptu
-
Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli a maso nakrájené na kostičky, zaprášíme mletou sladkou paprikou a zalijeme vodou. Osolíme a dusíme do měkka
Pak přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a brambory, zahustíme připravenou jíškou, dochutíme, sůl, pepř, majoránka a na závěr přidáme mražený hrášek. Vše povaříme a podáváme s pečivem nebo chlebem.