Voňavá sekaná s mortadellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce strouhanka
1 ks cibule
1 snítka tymián
1 snítka rozmarýn
1 ks citron
3 lžíce parmazán
3 lžíce olivový olej
300 g mleté hovězí maso
200 g mortadella
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu sekané s mortadellou si nakrájíme cibuli na jemno, vymačkáme citronovou šťávu a rozmarýn s tymiánem nasekáme na jemno. Mortadellu nakrájíme na malé kostičky.

  2. Do hlubší mísy vložíme mleté maso, vejce, mortadellu, citronovou šťávu, parmazán, strouhanku a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Masovou směs důkladně zpracujeme a vytvoříme šišku.

  3. Pekáček pokapeme olivovým olejem a posypeme bylinkami. Vložíme sekanou s mortadellou a pečeme již v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut. Sekanou průběžně podléváme a obracíme.

  4. Voňavou sekanou s mortadellou podáváme ihned. Příloha je libovolná, záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!