Voňavá sekaná s mortadellou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce strouhanka 1 ks cibule 1 snítka tymián 1 snítka rozmarýn 1 ks citron 3 lžíce parmazán 3 lžíce olivový olej 300 g mleté hovězí maso 200 g mortadella podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Voňavá sekaná s mortadellou recept
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu sekané s mortadellou si nakrájíme cibuli na jemno, vymačkáme citronovou šťávu a rozmarýn s tymiánem nasekáme na jemno. Mortadellu nakrájíme na malé kostičky.
Do hlubší mísy vložíme mleté maso, vejce, mortadellu, citronovou šťávu, parmazán, strouhanku a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Masovou směs důkladně zpracujeme a vytvoříme šišku.
Pekáček pokapeme olivovým olejem a posypeme bylinkami. Vložíme sekanou s mortadellou a pečeme již v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut. Sekanou průběžně podléváme a obracíme.
Voňavou sekanou s mortadellou podáváme ihned. Příloha je libovolná, záleží na chuti.