Voňavý domácí chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka cukr
sůl
1 lžička kmín
1 kostka droždí
1 kg hladká mouka
500 ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, trochy teplé vody a cukru necháme vzejít kvásek.

  2. Do kvásku přimícháme mouku smíchanou se solí a kmínem a zbylou vodu. Tu dáváme podle vlhkosti mouky. Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout.

  3. Posypeme plech hladkou moukou a vytvoříme bochník. Odstraníme přebytečnou mouku z plechu, chleba potřeme vodou se solí a pečeme nejdříve na 200 °C asi čtvrt hodiny a pak ztlumíme na 150 °C a pečeme ještě třičtvrtě hodiny.

  4. Voňavý domácí chléb podáváme jako přílohu podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!