Výborná svíčková po stroganovsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g sůl 50 g máslo 127 g cibule 400 g voda 25 g citron 50 g rajčatový protlak 100 g margarín 2 g mletý pepř 40 g hladká mouka 1000 g hovězí svíčková 200 g smetana 12%
Postup Výborná svíčková po stroganovsku recept
Postup přípravy receptu
-
Opláchnutou a blan zbavenou svíčkovou nakrájíme na hrubé nudle, osolíme je a opepříme. Připravené maso opečeme v horkém tuku, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, společně krátce podusíme. Přisypeme prosátou mouku a za stálého mícháni ji zasmažíme a maso mírně podlijeme vodou.
Do směsi přidáme rajčatový protlak, smetanu, máslo a citronovou šťávu a pečlivě promícháme. Směs podusíme, dosolíme a ihned podáváme.
Vhodné přílohy: Ke svíčkové po stroganosku se hodí různě upravená rýže a různě upravené brambory.
1 porce: 150 g, z toho masa 74 g.
U ingrediencí, při kterých vzniká odpad, jsou uvedeny váhy čisté ingredience (oloupaná cibule, vymačkaný citron atd.).