Výborný chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce cukr
2 lžíce olej
2 lžičky sůl
2 lžíce mléko
2 lžičky kmín
330 ml voda
0 balíčků droždí
400 g žitná chlebová mouka
210 g pšeničná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Příprava je velice snadná, vše vložíme do misky, nejprve dáme přísady tekuté (mléko, voda, olej), poté sypké (pšeničná chlebová mouka, žitná chlebová mouka, droždí - ne sypané, sůl, cukr, kmín) a šup s tím do pekárny.

  2. Domácí pekárnu nastavíme na základní program, velikost - veliký, kůrka - tmavá a začne se zpracovávat těsto a péct chleba.

  3. Výborný chléb z domácí pekárny po vychladnutí krájíme a podáváme podle chuti k různým jídlům. Případně na chleba namažeme, co nám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!