Vývar se sýrovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžička máslo
1 svazeček petrželka
0.2 l mléko
1 ks mrkev
60 g hladká mouka
1 lžíce strouhaný sýr
1 ks cuketa (malá)
1 svazek polévková zelenina
500 g hovězí žebro
2 ks morková kost

Postup přípravy receptu

  1. Maso a kosti omyjeme a povaříme v 1 l osolené vody. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme, nahrubo nakrájíme a vše přidáme k masu. Při mírné teplotě vaříme asi 1,5 hodiny.

  2. Mezitím oškrábeme mrkev, omyjeme ji a nakrájíme na nudličky. Cuketu očistíme a opatrně podélně rozkrojíme na dva tenké plátky. Z nich potom vykrojíme vykrajovátkem čtyři vánoční komety.

  3. Petrželku opereme, osušíme a jemně posekáme. Mléko nalijeme do kastrůlku, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme tuk. Když se rozpustí, přisypáváme mouku a pečlivě mícháme, dokud se těsto nezačne odlepovat ode dna. Potom sejmeme z plotýnky a vmícháme vejce, strouhaný sýr a nakonec petrželku.

  4. Dáme vařit osolenou vodu a když bublá, vkládáme do ní dvěma čajovými lžičkami sýrové nočky, které vaříme přibližně 10 minut.

  5. Hovězí vývar slijeme, protřeme sítem a necháme přejít varem. Přidáme nudličky mrkve, cuketové hvězdy a ještě asi 2 minuty povaříme. Podle chuti dosolíme.

  6. Do 4 slavnostních misek rozdělíme sýrové nočky, komety a zalijeme hotovým vývarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!