Žampionový kotlík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 ml vývar 2 lžíce máslo 2 ks žloutek 2 ks cibule 1 ks kuře 500 g žampiony olej na smažení podle chuti sůl 0.5 lžičky šafrán 0.5 lžičky chilli koření
Postup Žampionový kotlík recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře důkladně očistíme, omyjeme a usušíme. Maso nařežeme asi na dvoucentimetrové proužky. Mrkev s cibulí očistíme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
V kotlíku rozehřejeme olej, vsypeme maso a restujeme jej dozlatova. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do oleje přidáme máslo a osmažíme nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme žampiony a osmažíme. Přidáme opečené kousky kuřete, šafrán, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak žampionový kotlík odstavíme z ohně.
Ve žloutcích rozmícháme mleté chilli a za stálého míchání vlijeme do hotového pokrmu. Již nevaříme.
Žampionový kotlík podáváme s rýží.