Žampionový kotlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 ml vývar
2 lžíce máslo
2 ks žloutek
2 ks cibule
1 ks kuře
500 g žampiony
olej na smažení
podle chuti
sůl
0.5 lžičky šafrán
0.5 lžičky chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuře důkladně očistíme, omyjeme a usušíme. Maso nařežeme asi na dvoucentimetrové proužky. Mrkev s cibulí očistíme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. V kotlíku rozehřejeme olej, vsypeme maso a restujeme jej dozlatova. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do oleje přidáme máslo a osmažíme nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme žampiony a osmažíme. Přidáme opečené kousky kuřete, šafrán, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak žampionový kotlík odstavíme z ohně.

  3. Ve žloutcích rozmícháme mleté chilli a za stálého míchání vlijeme do hotového pokrmu. Již nevaříme.

  4. Žampionový kotlík podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!