Žampionový krém bez laktózy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
1 ks cibule
1 díl celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
4 kuličky nové koření
1 lžíce hladká mouka
1 l zeleninový vývar
300 g čerstvé žampiony
podle chuti
sůl
petrželová nať
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky.

  2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer. Osmahneme, přisypeme žampiony, kmín, nové koření a ještě chvilku restujeme. Následně zasypeme moukou a pomalu vléváme vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a pozvolna vaříme 30 minut.

  3. Uvařenou žampionovou polévku rozmixujeme na krém.

  4. Takto připravený žampionový krém bez laktózy podáváme s tmavým pečivem a několika plátky restovaných žampionů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!