Zapečená brokolice nebo květák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 40 g máslo 1 lžíce strouhanka 300 g šunka 0 l mléko 900 g brokolice 50 g eidam 40 g hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek čerstvá petrželka
Postup Zapečená brokolice nebo květák recept
Postup přípravy receptu
-
Brokolici uvaříme v páře doměkka, rozebereme na růžičky, promícháme se šunkou nakrájenou na kostičky a vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, osolíme, okořeníme a povaříme na hladkou omáčku. Vychladlou omáčku promícháme s rozšlehanými vejci, sekanou petrželkou a částí strouhaného sýra.
Omáčkou zalijeme brokolici v zapékací míse. Povrch posypeme zbylým sýrem.
Květák nebo brokolici zapékáme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě. Zapečený květák nebo brokolici podáváme jako hlavní chod.