Zapečená brokolice nebo květák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
40 g máslo
1 lžíce strouhanka
300 g šunka
0 l mléko
900 g brokolice
50 g eidam
40 g hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici uvaříme v páře doměkka, rozebereme na růžičky, promícháme se šunkou nakrájenou na kostičky a vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.

  2. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, osolíme, okořeníme a povaříme na hladkou omáčku. Vychladlou omáčku promícháme s rozšlehanými vejci, sekanou petrželkou a částí strouhaného sýra.

  3. Omáčkou zalijeme brokolici v zapékací míse. Povrch posypeme zbylým sýrem.

  4. Květák nebo brokolici zapékáme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě. Zapečený květák nebo brokolici podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!