Zapečená kaše s celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce máslo
750 g brambory
2 ks žloutek
300 ml mléko
0.5 ks citron
100 g tvrdý sýr
1 ks velký celer
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a vložíme do osolené a šťávou z citronu okyselené vody. Uvaříme ho skoro doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky.

  2. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě a pak je prolisujeme. K nim přidáme mléko, žloutky, sůl a muškátový květ a vymícháme hladkou kaši.

  3. Zapékací mísu vymažeme olejem, poklademe celer, na něj rozložíme kaši a pokropíme rozpuštěným máslem.

  4. Mísu vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme. Zapečenou kaši s celerem můžeme ještě posypat sýrem a poté podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!