Zapečená růžičková kapusta s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 ks cibule
2 ks rajče
2 lžíce olivový olej
1 špetka mletý kmín
1-2 hrstě tvrdý sýr
250 g růžičková kapusta
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou růžičkovou kapustu dáme do vařicí osolené vody a vaříme asi 10 minut. Mezitím oloupeme 2 - 3 stroužky česneku a nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli a omytá rajčata také nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Růžičkovou kapustu scedíme, nakrájíme na půlky a poklademe do olejem vymaštěného pekáče. Posypeme kmínem a pepřem. Poté poklademe plátky česneku, rajčat a nakonec plátky cibule. Na závěr pokapeme olejem a posypeme strouhaným sýrem.

  3. Zeleninovou směs dáme zapéct asi na 15 minut do trouby předem vyhřáté na 210 °C.

  4. Zapečenou růžičkovou kapustu s rajčaty, česnekem a cibulí podáváme nejlépe teplou. Zapečená růžičková kapusta je dobrá samotná i s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!