Zapečená růžičková kapusta s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 ks cibule 2 ks rajče 2 lžíce olivový olej 1 špetka mletý kmín 1-2 hrstě tvrdý sýr 250 g růžičková kapusta 1 špetka mletý černý pepř
Postup Zapečená růžičková kapusta s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Mraženou růžičkovou kapustu dáme do vařicí osolené vody a vaříme asi 10 minut. Mezitím oloupeme 2 - 3 stroužky česneku a nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli a omytá rajčata také nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Růžičkovou kapustu scedíme, nakrájíme na půlky a poklademe do olejem vymaštěného pekáče. Posypeme kmínem a pepřem. Poté poklademe plátky česneku, rajčat a nakonec plátky cibule. Na závěr pokapeme olejem a posypeme strouhaným sýrem.
Zeleninovou směs dáme zapéct asi na 15 minut do trouby předem vyhřáté na 210 °C.
Zapečenou růžičkovou kapustu s rajčaty, česnekem a cibulí podáváme nejlépe teplou. Zapečená růžičková kapusta je dobrá samotná i s pečivem podle chuti.