Zapečená růžičková kapusta se škvarkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina 1 stroužek česnek sůl 180 ml mléko 1 ks cibule 70 g sýr mletý bílý pepř muškátový oříšek 180 ml smetana ke šlehání 450 g růžičková kapusta máslo na vymazání
Postup Zapečená růžičková kapusta se škvarkami recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na větší kostičky. Sýr nastrouháme. Česnek čistíme a nakrájíme na plátky. Růžičkovou kapustu očistíme, nakrájíme na menší kousky, spaříme a necháme okapat.
Na rozehřátém másle osmažíme cibuli dorůžova. Na druhé pánvi vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, dokud nepustí tuk. Slaninové škvarky vyndáme.
Zapékací misku vymažeme máslem. V míse promícháme smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř. Smícháme kapustu, škvarky, česnek, muškátový oříšek, pepř a cibuli a rozložíme do zapékací misky a zalijeme šlehačkovou směsí.
Zakryté pečeme asi půl hodiny, druhou půlhodinu zapékáme odkryté.
Před podáváním posypeme růžičkovou kapustu jemně nastrouhaným parmazánem.