Zapečená růžičková kapusta se škvarkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
1 stroužek česnek
sůl
180 ml mléko
1 ks cibule
70 g sýr
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
180 ml smetana ke šlehání
450 g růžičková kapusta
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na větší kostičky. Sýr nastrouháme. Česnek čistíme a nakrájíme na plátky. Růžičkovou kapustu očistíme, nakrájíme na menší kousky, spaříme a necháme okapat.

  2. Na rozehřátém másle osmažíme cibuli dorůžova. Na druhé pánvi vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, dokud nepustí tuk. Slaninové škvarky vyndáme.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem. V míse promícháme smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř. Smícháme kapustu, škvarky, česnek, muškátový oříšek, pepř a cibuli a rozložíme do zapékací misky a zalijeme šlehačkovou směsí.

  4. Zakryté pečeme asi půl hodiny, druhou půlhodinu zapékáme odkryté.

  5. Před podáváním posypeme růžičkovou kapustu jemně nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!