Zapečená rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kelímek smetana
400 g rýže
500 g směs mletého masa
podle potřeby
olej
máslo na vymazání
podle chuti
sůl
koření na mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži podle návodu na obalu.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  3. Na cibulce podusíme mleté maso, okořeníme a osolíme podle chuti.

  4. Pekáček vymažeme máslem, polovinu rýže rozprostřeme na dno pekáčku, potom dáme podušené mleté maso a druhou polovinou rýže to překryjeme. Zalijeme smetanou.

  5. Rýži zapékáme dorůžova v troubě při teplotě asi 200 °C.

  6. Zapečenou rýži podáváme se salátem nebo okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!