Zapečené brambory s bešamelem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 20 dkg máslo 1 kg brambory 1 l mléko 3 špetky grilovací koření 20 dkg hladká mouka 20 dkg uzené maso podle potřeby máslo na vymazání
Postup Zapečené brambory s bešamelem recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si bešamelovou omáčku. Asi 15 dkg másla rozpustíme. Zaprášíme jej hladkou moukou a vysmažíme světlou jíšku. Postupně ji zaléváme mlékem a mícháme, až vznikne řídká hmota - omáčka. Omáčku osolíme, opepříme a případně můžeme dochutit sýrem.
Pekáč vymažeme trochou másla. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Osolíme je a posypeme grilovacím kořením. Uzené nakrájíme na kousky a vmícháme do brambor. Použít můžeme třeba jen salám. Záleží na tom, co máme rádi. Brambory dáme do připraveného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme je bešamelovou omáčkou. Ta musí být opravdu řídká. Brambory s bešamelem necháme ještě asi 10 minut zapéct.
Zapečené brambory s bešamelem ihned podáváme. Salám můžeme nahradit třeba brokolicí, hned máme pokrm i pro vegetariány..