Zapečené brambory s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 kg brambory
500 ml smetana
500 g kuřecí prsa
25 dkg Eidam v celku
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý černý pepř
koření na americké brambory
podle potřeby
olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory a celé je dáme vařit do osolené vody. Vaříme do poloměkka.

  2. Poté scedíme a necháme trochu vychladnout, aby se daly krájet. Ten, kdo to chce mít rychleji, tak brambory vařit nemusí, můžou se nakrájet syrové, ale následné pečení bude delší.

  3. Kuřecí maso nakrájíme na cca 2 cm silné plátky a každý plátek lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, můžeme použít také koření na americké brambory.

  4. Na rozpálený olej postupně klademe plátky masa a osmahneme z každé strany. Takhle osmahneme zbytek masa. Šťávu, které maso pustilo, necháme v pánvičce.

  5. Do máslem vymazaného pekáčku vkládáme na tenké plátky nakrájené brambory, posypeme opět trochou grilovacího koření a koření na americké brambory, osolíme, položíme plátky masa a vše polijeme trochou šťávy z masa. Celý proces opakujeme dokud nám brambory a maso nedojde.

  6. Jakmile to bude hotové, dáme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme na 170°C cca 25 minut.

  7. Než budou brambory dopečené, tak si do mísy nastrouháme sýr, který smícháme se smetanou, můžeme opět přidat trochu grilovací koření.

  8. Krátce před dopečením nalijeme sýr se smetanou na brambory, rozetřeme a pečeme než se smetana vsákne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!