Zapečené celerové kroužky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 800 g celer 150 g eidam směs 2 stroužky česnek 1 ks větší cibule 500 g mleté maso 0.5 lžičky sušený tymián podle chuti sůl pepř citronová šťáva trojobal vejce strouhanka mouka podle potřeby tuk
Postup Zapečené celerové kroužky recept
Postup přípravy receptu
-
Celer si očistíme, oloupeme od slupky a nakrájíme na kolečka. Poté celer vaříme v osolené a citronovou šťávou ochucené vodě asi 15 minut. Kolečka vyjmeme a necháme oschnout.
Mezitím, co nám kolečka schnou, si oloupeme cibuli a česnek, které nakrájíme najemno. Smícháme je s mletým masem, pepřem, tymiánem a solí.
Celerová kolečka osolíme a opepříme podle chuti, obalíme je v klasickém trojobalu a osmažíme na rozehřátém tuku dozlatova.
Hotové řízečky dáme na tukem vymaštěný plech, na každý z nich dáme kopeček masové směsi, zasypeme strouhaným eidamem a zapékáme přibližně 8-10 minut v předehřáté troubě.
Zapečené celerové kroužky naservírujeme na talíř a podáváme samotné nebo s vařeným bramborem.