Zapečené maso s vejci a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
4 plátky eidam
4 plátky vepřové maso (kýta nebo kotleta)
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
hořčice
kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme a opepříme. Do ohnivzdorné mísy dáme trochu oleje a položíme na něj maso.

  2. Usmažíme vejce, do kterých můžeme přidat různé ingredience (kečup, hořčice, salám, houby) - záleží na chuti.

  3. Vejce dáme na maso, uprostřed uděláme důlek, který vyplníme hořčicí (kečupem) a navrch položíme plátek sýra. Mísu zakryjeme a dáme péci do trouby. Až povrch slabě se zbarví dohněda, na chvíli víko sundáme. Pokud je maso měkké, máme hotovo.

  4. Zapečené maso s vejci a sýrem chutná dobře s vařenými brambory, ale klidně i smaženými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!