Zapečené masové koule se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 kelímek zakysaná smetana
2 lžičky mletá sladká paprika
600 g mleté vepřové maso
400 g kysané zelí
1 ks vejce (L)
1 ks rýže ve varném sáčku
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži ve varném sáčku si předem uvaříme, řídíme se návodem na obalu.

  2. Do velké mísy si dáme vepřové mleté maso, přidáme uvařenou rýži, prolisovaný česnek, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, vejce a jemně nakrájenou velkou cibuli. Vše pořádně promícháme a necháme přibližně hodinu v lednici odpočinout.

  3. Připravíme si hlubší pekáč s poklicí. Do pekáče si vložíme překrájené bílé kysané zelí včetně nálevu a zalijeme trochou vody.

  4. Z masové směsi si vytvoříme stejně velké kuličky, které pokládáme do pekáče na zelí. Zakryjeme a dáme péct do předem vyhřaté trouby na 175 °C. Masové koule se zelím pečeme cca 45 minut.

  5. V malé misce si rozšleháme zakysanou smetanu s trochou vody. Vyndáme pekáč, sundáme poklici a vše zalijeme zakysanou smetanou. Pekáček vložíme zpátky do trouby, kterou stáhneme na 150 °C a pečeme ještě približně 20 - 30 minut.

  6. Zapečené masové koule se zelím podáváme s vařenými brambory jako hlavní chod, který skvěle chutná a zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!