Zapečené mořské filé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo bílý pepř 4 lžičky citronová šťáva 4 plátky vařená šunka 4 plátky uzený sýr česneková sůl 8 ks menší žampiony 600 g filé z mořské štiky (pangasius) drcený řecký kmín na ozdobu kečup 8 ks měsíček citronu
Postup Zapečené mořské filé recept
Postup přípravy receptu
-
Filé posolíme, posypeme kmínem o opečeme na rozehřátém másle.
Žampiony očistíme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na plátky, sterilované žampiony scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
Opečenou rybu vyjmeme, položíme na alobal a zakápneme citronovou šťávou. Na každý kousek ryby dáme plátek šunky i sýru, nakrájené žampiony a vše poprášíme pepřem. Z alobalu vytvoříme vaničku a trochu ji uzavřeme.
Rybu zapečeme asi 10 minut v rozehřáté troubě na 200 °C. Zapečené filé vyndáme z alobalu, rozdělíme na talíře a podáváme s měsíčky citronu a kečupem.