Zapečené mořské filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
bílý pepř
4 lžičky citronová šťáva
4 plátky vařená šunka
4 plátky uzený sýr
česneková sůl
8 ks menší žampiony
600 g filé z mořské štiky (pangasius)
drcený řecký kmín
na ozdobu
kečup
8 ks měsíček citronu

Postup přípravy receptu

  1. Filé posolíme, posypeme kmínem o opečeme na rozehřátém másle.

  2. Žampiony očistíme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na plátky, sterilované žampiony scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat.

  3. Opečenou rybu vyjmeme, položíme na alobal a zakápneme citronovou šťávou. Na každý kousek ryby dáme plátek šunky i sýru, nakrájené žampiony a vše poprášíme pepřem. Z alobalu vytvoříme vaničku a trochu ji uzavřeme.

  4. Rybu zapečeme asi 10 minut v rozehřáté troubě na 200 °C. Zapečené filé vyndáme z alobalu, rozdělíme na talíře a podáváme s měsíčky citronu a kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!