Zapečené noky s gorgonzolou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
125 ml mléko
1 ks jablko
1 ks hruška
1 lžíce jíška
250 g gorgonzola
250 g hrubá mouka
100 g třešňová rajčata
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce omyjeme a i se slupkou je vaříme asi půl hodiny. Uvařené brambory necháme zchladit, oloupeme je, prolisujeme, přidáme hrubou mouku a sůl. Vypracujeme bramborové těsto, ze kterého tvarujeme malé válečky a z těch ukrajujeme kousky. Noky necháme asi 15 minut odpočinout, poté je vhazujeme do vroucí osolené vody a 5 minut vaříme. Hotové noky vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat.

  2. Sýr gorgonzola pokrájíme na kousky, 2/3 sýru rozpustíme v mléce, okořeníme, necháme povařit a nakonec zahustíme hotovou jíškou. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti.

  3. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

  4. Hrušku s jablkem očistíme a nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme. Potom ovoce, noky a rajčata navrstvíme do zapékací misky, zalijeme sýrovou omáčkou a pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě.

  5. Zapečené noky s gorgonzolou podáváme jako sytý a chuťově velmi zajímavý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!