Zapečené noky s gorgonzolou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg brambory 125 ml mléko 1 ks jablko 1 ks hruška 1 lžíce jíška 250 g gorgonzola 250 g hrubá mouka 100 g třešňová rajčata podle chuti sůl mletý pepř
Postup Zapečené noky s gorgonzolou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce omyjeme a i se slupkou je vaříme asi půl hodiny. Uvařené brambory necháme zchladit, oloupeme je, prolisujeme, přidáme hrubou mouku a sůl. Vypracujeme bramborové těsto, ze kterého tvarujeme malé válečky a z těch ukrajujeme kousky. Noky necháme asi 15 minut odpočinout, poté je vhazujeme do vroucí osolené vody a 5 minut vaříme. Hotové noky vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat.
Sýr gorgonzola pokrájíme na kousky, 2/3 sýru rozpustíme v mléce, okořeníme, necháme povařit a nakonec zahustíme hotovou jíškou. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Hrušku s jablkem očistíme a nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme. Potom ovoce, noky a rajčata navrstvíme do zapékací misky, zalijeme sýrovou omáčkou a pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě.
Zapečené noky s gorgonzolou podáváme jako sytý a chuťově velmi zajímavý hlavní chod.