Zapečené zelí s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
200 g rýže
250 ml smetana ke šlehání
200 g vepřové maso
1 láhev sterilované zelí
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Njeprve uvaříme rýži v osolené vodě. Vaříme doměkka podle návodu na obalu.

  2. Do kastrolku dáme trochu oleje, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, zasypeme zelím. Vepřové maso nakrájíme na menší kostičky, dáme k zelí a podusíme, dokud není maso dost měkké. Odstavíme.

  3. Do vymazaného pekáčku navrstvíme zelí, maso i rýži, přičemž poslední vrstvou by mělo být zelí. Zalijeme smetanou a v předem vyhřáté troubě zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!