Zapečený květák po švýcarsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 50 g šunka 1 kg brambory 120 ml smetana 1 ks květák 4 lžíce strouhaný sýr mletý černý pepř podle chuti sůl
Postup Zapečený květák po švýcarsku recept
Postup přípravy receptu
-
Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v páře.
Uvařené, oloupané brambory rozkrájíme na plátky a střídavě s květákem je dáváme do vymazaného pekáče. Každou vrstvu podle chuti okořeníme. Vejce rozkvedláme se smetanou, přidáme sýr, osolíme, opepříme. Směsí přelijeme připravenou směs v pekáčku. Květák po švýcarsku zapékáme v předehřáté troubě dozlatova. Nakonec pokrm posypeme na kostičky nakrájenou šunkou.
Zapečený květák po švýcarsku ihned podáváme.