Zapečený květák po švýcarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
50 g šunka
1 kg brambory
120 ml smetana
1 ks květák
4 lžíce strouhaný sýr
mletý černý pepř
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v páře.

  2. Uvařené, oloupané brambory rozkrájíme na plátky a střídavě s květákem je dáváme do vymazaného pekáče. Každou vrstvu podle chuti okořeníme. Vejce rozkvedláme se smetanou, přidáme sýr, osolíme, opepříme. Směsí přelijeme připravenou směs v pekáčku. Květák po švýcarsku zapékáme v předehřáté troubě dozlatova. Nakonec pokrm posypeme na kostičky nakrájenou šunkou.

  3. Zapečený květák po švýcarsku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!