Zapečený květák s fazolkami a rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2 dl mléko 3 ks rajče 1 ks květák 20 dkg zelené fazolky podle chuti sůl mletý černý pepř bylinková sůl
Postup Zapečený květák s fazolkami a rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme jej.
Do vymaštěného pekáčku narovnáme růžice květáku a okořeníme mořskými bylinami se solí, nahoru poklademe nakrájená na kolečka rajčat. Zlehka osolíme a popepříme. Pak posypeme pokrájenými předvařenými zelenými fazolkami, které jsme uvařili ve slané vodě. Vše zalijeme ušlehanými vejci v mléce.
Květák s fazolkami a rajčaty pečeme na 180 °C dozlatova asi 20 minut.
Zapečený květák s fazolkami a rajčaty podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory a okurkový salát.