Zapečený šmakoun recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks rajče 1 balíček šmakoun podle chuti sůl bazalka náplň 1-2 lžíce kečup 50 g eidam podle potřeby 1-2 ks jarní cibulka
Postup Zapečený šmakoun recept
Postup přípravy receptu
-
Šmakouna si rozkrojíme napůl, namažeme jednu stranou kečupem, okořeníme bazalkou a osolíme. Vložíme plátek eidamu nebo plátky hermelínu. Přiklopíme druhou polovinou šmakouna.
Do zapékací mísy, kterou jsme vymazali olejem, dáme rajčata nakrájená na plátky. Položíme šmakouna a poházíme nakrájenou jarní cibulkou. Osolíme a okořeníme jakýmkoli dalším kořením. Šmakouna zapékáme v troubě při 180 °C asi 5 - 10 minut.
Zapečeného šmakouna podáváme s americkými brambory.