Zapečený šmakoun recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks rajče
1 balíček šmakoun
podle chuti
sůl
bazalka
náplň
1-2 lžíce kečup
50 g eidam
podle potřeby
1-2 ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Šmakouna si rozkrojíme napůl, namažeme jednu stranou kečupem, okořeníme bazalkou a osolíme. Vložíme plátek eidamu nebo plátky hermelínu. Přiklopíme druhou polovinou šmakouna.

  2. Do zapékací mísy, kterou jsme vymazali olejem, dáme rajčata nakrájená na plátky. Položíme šmakouna a poházíme nakrájenou jarní cibulkou. Osolíme a okořeníme jakýmkoli dalším kořením. Šmakouna zapékáme v troubě při 180 °C asi 5 - 10 minut.

  3. Zapečeného šmakouna podáváme s americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!