Zapečený špenát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
1 šálek strouhanka
1 šálek mléko
300 g sýr
2 balíčky mražený špenát
300-500 g uzené maso
1 ks cibule (menší)
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špenát rozmrazíme a přebytečnou vodu slijeme.

  2. Maso (slaninu nebo uzeninu) pokrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobnou a česnek nasekáme. Sýr nastrouháme.

  3. Na oleji orestujeme maso. Na vysmaženém tuku zpěníme cibuli a česnek.

  4. Špenát, sůl, pepř a žloutky smícháme v míse, přidáme strouhanku, mléko, sýr a maso. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  5. Špenátovou směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy nebo pekáče a necháme asi 20 minut zapéct ve vyhřáté troubě na 160°C. Potom posypeme povrch strouhankou promíchanou se sýrem a pečeme dalčích 20 - 25 minut.

  6. Podáváme se špagetami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!