Zapékaná dýně z Krnova recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
6 ks vejce
2 ks cibule
250 ml smetana
1 lžíce bylinky
2 špetky oříšek muškátový
1 kg dýně
máslo na smažení
máslo na vymaštění
20 dkg eidam 30%
podle potřeby
2 lžičky grilovací koření
podle chuti
sůl a pepř
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vymažeme máslem. Dýni oloupeme a zbavíme ji měkké části se semeny. Pevnou dužinu nakrájíme na hranolky nebo kostičky a v páře vaříme asi 8 min. Mezitím si uvaříme vejce.

  2. Dýni vyrovnáme do pekáčku ochutíme solí, chilli a grilovacím kořením. Poklademe plátky vajec, které také osolíme a opepříme.

  3. Cibuli jemně nasekáme, osolíme a osmažíme na másle. Přidáme do pekáče. Posypeme jemně sekaným estragonem nebo petrželkou, případně řeřichou a strouhaným sýrem.

  4. Smetanu ochutíme prolisovaným česnekem, strouhaným muškátovým oříškem, pepřem a grilovacím kořením a celý pekáč s tím přelijeme a zapečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  5. Zapékanou dýni podáváme jako hlavní chod se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!