Zapékaná dýně z Krnova recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 6 ks vejce 2 ks cibule 250 ml smetana 1 lžíce bylinky 2 špetky oříšek muškátový 1 kg dýně máslo na smažení máslo na vymaštění 20 dkg eidam 30% podle potřeby 2 lžičky grilovací koření podle chuti sůl a pepř chilli koření
Postup Zapékaná dýně z Krnova recept
Postup přípravy receptu
-
Pekáček vymažeme máslem. Dýni oloupeme a zbavíme ji měkké části se semeny. Pevnou dužinu nakrájíme na hranolky nebo kostičky a v páře vaříme asi 8 min. Mezitím si uvaříme vejce.
Dýni vyrovnáme do pekáčku ochutíme solí, chilli a grilovacím kořením. Poklademe plátky vajec, které také osolíme a opepříme.
Cibuli jemně nasekáme, osolíme a osmažíme na másle. Přidáme do pekáče. Posypeme jemně sekaným estragonem nebo petrželkou, případně řeřichou a strouhaným sýrem.
Smetanu ochutíme prolisovaným česnekem, strouhaným muškátovým oříškem, pepřem a grilovacím kořením a celý pekáč s tím přelijeme a zapečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Zapékanou dýni podáváme jako hlavní chod se šťouchanými brambory.