Zapékaná pikantní zelenina s masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 100 g máslo 1 kg brambory 1 kelímek smetana kysaná 1 sklenice moravanka hrst strouhaný parmazán 500 g kuřecí maso sádlo na vymazání podle chuti sůl pepř pálivá paprika na ozdobu sekaná petrželka
Postup Zapékaná pikantní zelenina s masem recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky osolíme, opepříme, přidáme špetku pálivé papriky a na oleji osmahneme.
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky.
Pekáček vymažeme sádlem, dáme vrstvu brambor, posolíme, přidáme osmahnuté maso, celou sklenici pikantní a předem pokrájené zeleniny i s nálevem, třeba Moravanka a dosypeme zbylé brambory. Ty osolíme a posypeme pálivou paprikou. Navrch dáme lupínky másla, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby péct.
Po půl hodince odkryjeme, pečeme do změknutí a potom zalijeme smetanou, posypeme sýrem a dopečeme až se sýr rozpustí.
Porce posypeme sekanou petrželkou.