Zapékaná pikantní zelenina s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
100 g máslo
1 kg brambory
1 kelímek smetana kysaná
1 sklenice moravanka
hrst strouhaný parmazán
500 g kuřecí maso
sádlo na vymazání
podle chuti
sůl
pepř
pálivá paprika
na ozdobu
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky osolíme, opepříme, přidáme špetku pálivé papriky a na oleji osmahneme.

  2. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky.

  3. Pekáček vymažeme sádlem, dáme vrstvu brambor, posolíme, přidáme osmahnuté maso, celou sklenici pikantní a předem pokrájené zeleniny i s nálevem, třeba Moravanka a dosypeme zbylé brambory. Ty osolíme a posypeme pálivou paprikou. Navrch dáme lupínky másla, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby péct.

  4. Po půl hodince odkryjeme, pečeme do změknutí a potom zalijeme smetanou, posypeme sýrem a dopečeme až se sýr rozpustí.

  5. Porce posypeme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!