Zapékaná vejce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
40 g máslo
4 lžíce strouhanka
4 lžíce mléko
200 ml kysaná smetana
4 ks vejce natvrdo
1 lžíce čerstvá petrželová nať
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvařená natvrdo podélně rozpůlíme a vyjmuté žloutky vložíme do mísy. Přidáme změklé máslo, strouhanku předem pokropenou mlékem, petrželku, sůl a pepř. Důkladně rozmícháme a naplníme do bílkových mističek.

  2. Bílkové mističky opatrně narovnáme vedle sebe do vymazané a vysypané zapékací mísy a přelijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali syrová vejce.

  3. Ve středně horké troubě zapečeme vejce dorůžova. Necháme částečně vychladnout.

  4. Zapékaná vejce rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým pečivem jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!