Zapekaná zeleninová buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks celer 1 ks květák 20-30 dkg uzenina 1 ks kedlubna podle chuti koření podle potřeby strouhanka na vysypání olej na vymazání
Postup Zapekaná zeleninová buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Celer, květák a kedlubnu očistíme. Zeleninu spolu s uzeninou nastrouháme na širší nudličky.
Směs okořeníme podle chuti. Přidáme vejce a promícháme. Vše necháme v chladu odležet do druhého dne.
Druhý den dáme zeleninovou směs do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme asi půl hodiny ve vyhřáté troubě.
Zapékanou zeleninovou buchtu podáváme s kyselou okurkou, čalamádou nebo brambory. Záleží na chuti. Vegetariáni mohou uzeninu vynechat nebo ji nahradit sójovým masem.