Zapekaná zeleninová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks celer
1 ks květák
20-30 dkg uzenina
1 ks kedlubna
podle chuti
koření
podle potřeby
strouhanka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Celer, květák a kedlubnu očistíme. Zeleninu spolu s uzeninou nastrouháme na širší nudličky.

  2. Směs okořeníme podle chuti. Přidáme vejce a promícháme. Vše necháme v chladu odležet do druhého dne.

  3. Druhý den dáme zeleninovou směs do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme asi půl hodiny ve vyhřáté troubě.

  4. Zapékanou zeleninovou buchtu podáváme s kyselou okurkou, čalamádou nebo brambory. Záleží na chuti. Vegetariáni mohou uzeninu vynechat nebo ji nahradit sójovým masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!