Zapékané brambory s hermelínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
4 ks vejce
1 kg brambory
2 ks hermelín
4 ks velká cibule
1 kelímek smetana ke šlehání
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si uvaříme natvrdo, slijeme vodu, ochladíme a oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Cibuli a brambory oloupeme a syrové nakrájíme také na kolečka. Hermelín naporcujeme na tenké obdélníčky.

  2. Do vyššího vymaštěného pekáčku naskládáme ve vrstvách kolečka brambor, cibule a vajec. Přidáme hermelín, znovu vrstvu cibule, opět brambory. Vše postupně prosolíme a nakonec zalijeme smetanou.

  3. Brambory s hermelínem zapečeme dozlatova ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!