Zapékané brambory s masem, zelím a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
750 g brambory
1-2 kelímky sladká smetana
4 plátky vepřové maso
podle chuti
sůl
zelenina
grilovací koření
mletý pepř
0 balíčků kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřové maso naklepeme. Maso volíme podle chuti. Dobrá je kotleta, krkovice i kýta.

  2. Do vymazané zapékací mísy vkládáme na kolečka brambor tak, aby se sytě zakrylo dno. Na ně pokládáme naklepané vepřové maso, které osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením. Kdo má rád pikantnější, přidá ještě koření chilli nebo kari.

  3. Na maso naskládáme nakrájenou zeleninu všeho druhu. Nejlépe paprika, rajčata, okurky. Nakonec dáme bílé kysané zelí. To ale nemusí být. Opět poklademe brambory, které osolíme a podle chuti okořeníme. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou. Brambory s masem, zelím a zeleninou pečeme rozehřáté troubě na 200 °C do změknutí masa.

  4. Zapékané brambory s masem, zelím a zeleninou podáváme se zeleninovým salátem nebo sterilovanými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!