Zapékané brambory s masem, zelím a zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 750 g brambory 1-2 kelímky sladká smetana 4 plátky vepřové maso podle chuti sůl zelenina grilovací koření mletý pepř 0 balíčků kysané zelí
Postup Zapékané brambory s masem, zelím a zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřové maso naklepeme. Maso volíme podle chuti. Dobrá je kotleta, krkovice i kýta.
Do vymazané zapékací mísy vkládáme na kolečka brambor tak, aby se sytě zakrylo dno. Na ně pokládáme naklepané vepřové maso, které osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením. Kdo má rád pikantnější, přidá ještě koření chilli nebo kari.
Na maso naskládáme nakrájenou zeleninu všeho druhu. Nejlépe paprika, rajčata, okurky. Nakonec dáme bílé kysané zelí. To ale nemusí být. Opět poklademe brambory, které osolíme a podle chuti okořeníme. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou. Brambory s masem, zelím a zeleninou pečeme rozehřáté troubě na 200 °C do změknutí masa.
Zapékané brambory s masem, zelím a zeleninou podáváme se zeleninovým salátem nebo sterilovanými okurkami.