Zapékané medailonky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 dl mléko 200 g žampióny 2 lžíce hladká mouka 50 g anglická slanina 100 g strouhaný sýr 250 g vepřová panenka 1 konzerva sterilovaný hrášek 250 g krůtí prsa podle chuti sůl vegeta kari koření omáčka 50 g máslo podle potřeby olej na opečení na ozdobu šalvěj a řeřicha
Postup Zapékané medailonky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na menší a tenké řízečky, jemně naklepeme, osolíme a okořeníme kari kořením. Na rozehřátém oleji je z obou stran opečeme.
Medailonky poskládáme do vymazaného pekáčku, na každý dáme okapaný sterilovaný hrášek a žampióny, které jsme pokrájené na plátky posypali vegetou a podusili na pokrájené anglické slanině.
Obsah pekáčku zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem
a v troubě dorůžova upečeme.
Porce na talíři posypeme šalvějí nebo řeřichou a podáváme s hranolky
a zeleninovým salátem.
Příprava bešamelové omáčky
Na bešamelovou omáčku rozpustíme máslo, přidáme mouku, mírně osmahneme, zalijeme posoleným mlékem a do husta povaříme. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky a ušlehaný sníh a trochu strouhaného sýra.