Zapékané vepřové maso se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 0.5 l vývar 2 lžíce máslo 3 ks cibule 200 g rajče 2 lístky bobkový list 800 g hlávkové zelí 500 g vepřové maso podle chuti sůl mletá pálivá paprika
Postup Zapékané vepřové maso se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso očistíme a pokrájíme na kostky. Česnek oloupeme, zelí hrubě pokrájíme, spaříme a necháme odkapat. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso a opečeme. Maso okořeníme, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme asi 15 minut. Poté odstavíme.
Zapékací misku vymažeme máslem a ve vrstvách urovnáme maso, zelí a rajčata. Vše osolíme, posypeme drobně nakrájeným česnekem, podlijeme trochou vývaru a upečeme doměkka.
Zapékané vepřové maso se zelím a rajčaty podáváme jako hlavní chod s vařenými brambory.