Závitky se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 ml vývar 12 plátků lasagne mletý černý pepř náplň 100 g slanina sůl 1 ks cibule kmín 600 g zelí 5 lžic Créme fraiche
Postup Závitky se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Zelí nasekáme najemno. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Rozehřejeme teflonovou pánev. Slaninu na ní necháme osmažit a pustit tuk. Přidáme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Nakonec přidáme zelí a kmín a směs necháme aspoň 5 minut podusit a pak vychladnout.
Lasagne povaříme 5 minut ve vroucí vodě a necháme je okapat na utěrce. Do zelné směsi vmícháme creme fraiche a směs opepříme a podle potřeby osolíme.
Lasagne rozložíme na pracovní plochu. Rozdělíme na ně směs, zavineme je a rozpůlíme. Naskládáme je do zapékací misky, zalijeme vývarem, přikryjeme a pečeme asi 30 minut. Náplní můžeme naplnit cannelloni. Je to méně pracnější.
Ihned podáváme.