Závitky se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml vývar
12 plátků lasagne
mletý černý pepř
náplň
100 g slanina
sůl
1 ks cibule
kmín
600 g zelí
5 lžic Créme fraiche

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Zelí nasekáme najemno. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

  2. Rozehřejeme teflonovou pánev. Slaninu na ní necháme osmažit a pustit tuk. Přidáme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Nakonec přidáme zelí a kmín a směs necháme aspoň 5 minut podusit a pak vychladnout.

  3. Lasagne povaříme 5 minut ve vroucí vodě a necháme je okapat na utěrce. Do zelné směsi vmícháme creme fraiche a směs opepříme a podle potřeby osolíme.

  4. Lasagne rozložíme na pracovní plochu. Rozdělíme na ně směs, zavineme je a rozpůlíme. Naskládáme je do zapékací misky, zalijeme vývarem, přikryjeme a pečeme asi 30 minut. Náplní můžeme naplnit cannelloni. Je to méně pracnější.

  5. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!