Zebra řezy s vanilkovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g máslo rum 500 ml mléko 200 g cukr krupice granko 1 balíček vanilkový pudinkový prášek 2 balíčky kakaové Be-Be sušenky 2 balíčky světlé Be-Be sušenky
Postup Zebra řezy s vanilkovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Dle návodu si připravíme vanilkový pudink společně se 100 g cukru. Do horkého pudinku zašleháme zbývající cukr a necháme vychladit. Poté zašleháme máslo a dochutíme rumem. Vznikne tuhý krém.
Vanilkovým krémem promazáváme sušenky a dáváme je střídavě stále za sebou, vyrobíme jakousi nohavici. Krémem nešetříme a zbytkem pomažeme všechny strany. Zebra řezy posypeme grankem a dáme do druhého dne ztuhnout do ledničky.
Zebra řezy s vanilkovým krémem krájíme na šikmo na úhledné řezy.