Zeleninová polévka s dýní a avokádem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
0 ks celer
2 ks mrkev
1 ks avokádo
2 lžíce pšeničné klíčky
0 kg dýně hokaido
1 ks petrželový kořen
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve očistíme mrkve, petrželový kořen a asi polovinu bulvy celeru nebo řapíkatý celer. Rozpůlenou dýni hokaido opláchneme, dáme vařit dohromady se zeleninou a osolíme. Větší cibuli nakrájíme nadrobno a česnek jemně nastrouháme.

  2. Mezitím na másle orestujeme nakrájenou cibuli a po zesklovatění přidáme vydlabanou dužinu zralého avokáda. Krátce orestujeme, přidáme nastrouhaný česnek a nastrouhané oloupané semeno z avokáda.

  3. Polévka se mezitím už vaří, tak to do ní všechno přidáme a vaříme do měkka asi ještě 10 minut. Před koncem varu přidáme pšeničné klíčky, povaříme a dosolíme.

  4. Zeleninovou polévku s dýní a avokádem ihned podáváme na talíři k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!