Zeleninová polévka s jablkem a masovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 l vývar
400 g brambory
1 špetka majoránka
250 g mrkev
mletý pepř
500 g bílé zelí
1 ks červené jablko
příloha
1 vejce
2 lžíce strouhanka
300 g mleté telecí maso
2 lžíce nasekaná petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Zelí a mrkev očistíme. Zelí pokrájíme na flíčky, mrkev na poloviční kolečka. Všechno vsypeme do vařícího vývaru.

  2. Mleté maso vložíme do misky. Přidáme k němu strouhanku, vejce a petrželovou nať. Směs osolíme, okořeníme a propracujeme. Z masové hmoty vytvarujeme kuličky a v osolené vodě je 5 minut povaříme.

  3. Jablko umyjeme a zbavíme jádřince. Dužinu nakrájíme na menší kousky a spolu s masovými knedlíčky vložíme do polévky. Zeleninovou polévku s jablkem a masovými knedlíčky dochutíme solí, kořením a majoránkou..


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!