Zeleninová polévka se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 hrst petrželka
1 ks cibule
2 dl smetana
1 kostka masox
3 lžíce hladká mouka
1 špetka mletý černý pepř
1 balíček mrazený špenát
podle chuti
pórek
mrkev
brokolice
růžičková kapusta

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistíme, podle potřeby oloupeme a nakrájíme.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo,vhodíme nakrájenou cibulku a osmahneme ji. Přidáme mouku, osmahneme ji, promícháme a zalijeme 3/4 l vody. Přivedeme k varu a za stálého míchání vložíme nakrájenou zeleninu. Přidáme masox, sůl a pepř. Vaříme asi 10 minut, pak vlijeme smetanu a ještě necháme přejít varem.

  3. Do hotové polévky můžeme nakrájet uvařené nebo rozšlehané vejce. Nakonec do zeleninové polévky se špenátem přidáme nasekanou petrželku.

  4. Zeleninovou polévku připravujeme podle chuti - namíchanou zeleninou nebo třeba jen z brokolice, růžičkové kapusty, mrkev, pórku apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!