Zeleninová rýže s kuřecími kousky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 lžíce máslo 400 g mrkev 4 ks kuřecí prsa 150 ml zakysaná smetana 125 g dlouhozrnná rýže mletý černý pepř 1 ks květák (500 g) 150 g hrášek (mražený)
Postup Zeleninová rýže s kuřecími kousky recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu.
Mezitím očistíme mrkve a květák. Mrkve podélně nakrájíme na nudličky a uvaříme je 4 minuty v osolené vodě. Potom mrkev vyjmeme, zchladíme vodou a necháme okapat. Očištěný květák rozebereme na růžičky a také ho předvaříme, asi 6 minut. Pak jej scedíme, zchladíme a necháme okapat.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, prsa restujeme asi 10 - 15 minut a vyjmeme. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a uvařenou rýži na něm prohřejeme, přidáme předvařenou zeleninu a hrášek.
Rýži zjemníme zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a upravíme na rýži. Vše zdobíme plátky citronu.