Zeleninová rýže s kuřecími kousky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
400 g mrkev
4 ks kuřecí prsa
150 ml zakysaná smetana
125 g dlouhozrnná rýže
mletý černý pepř
1 ks květák (500 g)
150 g hrášek (mražený)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu.

  2. Mezitím očistíme mrkve a květák. Mrkve podélně nakrájíme na nudličky a uvaříme je 4 minuty v osolené vodě. Potom mrkev vyjmeme, zchladíme vodou a necháme okapat. Očištěný květák rozebereme na růžičky a také ho předvaříme, asi 6 minut. Pak jej scedíme, zchladíme a necháme okapat.

  3. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, prsa restujeme asi 10 - 15 minut a vyjmeme. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a uvařenou rýži na něm prohřejeme, přidáme předvařenou zeleninu a hrášek.

  4. Rýži zjemníme zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a upravíme na rýži. Vše zdobíme plátky citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!