Zeleninový boršč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo petrželka 100 g brambory 1 l voda 100 g rajče 200 g mrkev 300 g kapusta 1 šálek zakysaná smetana citronová šťáva 200 g červená řepa
Postup Zeleninový boršč recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou červenou řepu nakrájíme na nudličky, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Zbylou zeleninu očistíme. Mrkev a kapustu nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky a rajčata na plátky.
Řepu podusíme na másle za mírného podlévání asi 20 minut. Přidáme mrkev a kapustu. Přilijeme vodu a dále dusíme. Nakonec přidáme brambory a když jsou skoro měkké, přidáme na plátky nakrájená rajčata.
Zeleninový boršč rozdělíme do talířů. Polévku posypeme nasekanou petrželkou a na každý talíř polévky dáme navrch čepici husté kysané smetany.