Zeleninový boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
petrželka
100 g brambory
1 l voda
100 g rajče
200 g mrkev
300 g kapusta
1 šálek zakysaná smetana
citronová šťáva
200 g červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou červenou řepu nakrájíme na nudličky, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Zbylou zeleninu očistíme. Mrkev a kapustu nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky a rajčata na plátky.

  2. Řepu podusíme na másle za mírného podlévání asi 20 minut. Přidáme mrkev a kapustu. Přilijeme vodu a dále dusíme. Nakonec přidáme brambory a když jsou skoro měkké, přidáme na plátky nakrájená rajčata.

  3. Zeleninový boršč rozdělíme do talířů. Polévku posypeme nasekanou petrželkou a na každý talíř polévky dáme navrch čepici husté kysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!