Zeleninový fazolový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
0.5 ks celer
1 ks mrkev
30 g kapary
4 listy máta peprná
1 lžíce plnotučná hořčice
mletý bílý pepř
1 ks červená kapie
1 ks žlutá paprika
3-5 kapek tabasco
1 lžička worchesterová omáčka
250 g barevné fazole
0.3 svazku petržel kudrnka
na ozdobu
2-4 ks ředkvička
4 listy hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Přebrané fazole zalijeme vařící vodou a necháme je půl hodiny nabobtnat. Pak je uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. Celer a mrkev uvaříme v mírně osolené vodě doměkka a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a spaříme horkou vodou. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky.

  2. Nakrájenou zeleninu i s okapanou cibulí smícháme s fazolemi. Přidáme kapary i olej a dochutíme worchesterovou omáčkou, solí, pepřem, tabascem i hořčicí. Nakonec vmícháme nadrobno nasekanou petrželku a mátu. Všechno dobře promícháme a uložíme do chladničky na hodinu rozležet.

  3. Zeleninový fazolový salát servírujeme chlazený v míse, obložený listy hlávkového salátu a kolečky červené ředkvičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!