Zeleninový pilaf recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g hrášek sůl 100 g máslo 50 g brambory 2 ks cibule 50 g fazolky 50 g mrkev 200 g rýže 100 g květák 0.5 lžičky mletý pepř 0.5 lžičky mletý zázvor 0.3 lžičky mletý hřebíček 0.3 lžičky mletý kardamom
Postup Zeleninový pilaf recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, 1 cibuli nasekáme najemno.
Nakrájenou cibuli osmažíme na 2/3 másla dozlatova. Pak přidáme ostatní zeleninu a asi 10 minut dusíme. Přidáme rýži, koření a sůl. Zeleninový pilaf zamícháme a dusíme ve vyhřáté troubě, až je vše měkké. Nasekanou cibuli usmažíme na zbylém másle.
Zeleninový pilaf ozdobíme smaženou cibulí a ihned podáváme.