Zeleninový pilaf recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g hrášek
sůl
100 g máslo
50 g brambory
2 ks cibule
50 g fazolky
50 g mrkev
200 g rýže
100 g květák
0.5 lžičky mletý pepř
0.5 lžičky mletý zázvor
0.3 lžičky mletý hřebíček
0.3 lžičky mletý kardamom

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, 1 cibuli nasekáme najemno.

  2. Nakrájenou cibuli osmažíme na 2/3 másla dozlatova. Pak přidáme ostatní zeleninu a asi 10 minut dusíme. Přidáme rýži, koření a sůl. Zeleninový pilaf zamícháme a dusíme ve vyhřáté troubě, až je vše měkké. Nasekanou cibuli usmažíme na zbylém másle.

  3. Zeleninový pilaf ozdobíme smaženou cibulí a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!